HTML

Friccek földjén

A blog eredeti apropóját egy 2008-as, három hónapos németországi tartózkodás adta. 2010 novemberétől azonban a friccek földjén dolgozom és élek, és minden ezzel kapcsolatos tapasztalatomat szeretném lejegyezni magamnak, egyben megosztani a nagyközönséggel.

Friss topikok

  • Zs. : @Audianer: Szívesen ismerek meg akár 51 éves mérnököket is. :) Ha erre jársz, szólj! (2011.11.29. 16:04) Nyelvében él a nemzet
  • Bluebyrd: Már hallottam korábban is, hogy nincs SMS szolgáltatás a német bankoknál. De ennek már pár éve és ... (2010.11.29. 11:19) Hivatali ügyek
  • Miss Butterfly: Velkám bekk :) Pusszantás. Regeltem, hogy hozzádszólhassak itt is :) M (2010.11.08. 13:23) Friccek földjén reloaded
  • SzűtsAndras: Tényleg ha már iwiwen vagy, nézd meg a videót ami fent van!:) Terenzi horror nights-szal kapcsolat... (2009.03.18. 20:36) Europa Park
  • Michelke: Gyönyörűek ezek az épületek! Ez a kastély még így romosan is szép, milyen lehetett fénykorában!? (2008.10.21. 10:34) Heidelberg

Strasbourg

2008.06.30. 23:57 Zs.

Vasárnap átruccantunk Franciaországba, és Annamarival meglátogattuk Európa fővárosát: Strasbourgot, vagy német nevén Strassburgot.

Strasbourg


Hiába van német neve is, ez egy csudálatos francia városka. Azt hiszem, el tudnám érte cserélni Heidelberget, de ezen azért egy kicsit még gondolkodnom kell. A nyelvi környezet mindenesetre szimpatikusabb, ezt kár is lenne szépíteni. Viszont sokkal szutykosabb és zajosabb (a franciák feltűnően többet beszélnek, mint a friccek), így rögtön otthon éreztük magunkat.

Notre Dame de Strasbourg


Az óváros varázslatos, és már messziről látni a Notre Dame de Strasbourgot, azaz a székesegyházat, melyet ma már házak ölelnek körül. Megittunk egy kávét a közelben, és közben az elképesztően vékony, rozoga házakat tanulmányoztuk a környéken.

Sok jó ház kis helyen is elfér


A pihenő után betértünk a hűs katedrálisba, és megcsodáltuk gyönyörű színesüvegeit. Ezután szereztünk egy turistatérképet, és elmentünk a közelben levő Rohan Érseki Palotába. Ezúttal kihagytuk az archeológiai és szépművészeti kiállítást, és helyette az épület szobáit jártunk végig (melyekben mindenhol eredeti másolatok voltak kiállítva - tudja valaki, hogy lehet egy másolat eredeti?). Az idegenvezetés érdekesen volt kivitelezve: egy salátaállagú tájékoztatót lehetett elvenni a bejáratnál, melyet olvasgatva az ember néha megtudott valami érdekeset. Mi azonban már az első teremben nem találtuk a négy elemet, ami állítólag ott volt - szerintem átvertek minket a salátával.

Színesüveg


Ezután órákon át bóklásztunk a városban - a városháza közelében például egy kortárs művészeti kirakodóvásárba botlottunk, ahol elképesztően jó festményeket, és mindenféle egyebet nézegettünk. Vettem is egy gyönyörű medált - útitársam mondjuk nem nagyon tudta értékelni, de ez legyen az ő baja! :) A várost nem tudtuk megunni, inkább fáradt lábaink és korgó gyomrunk vezetett minket egy étterembe, ahol megebédeltünk, majd úgy döntöttünk, hogy ideje hazaindulni.

Európa Parlament


Hazafelé azért még beiktattuk az Európa Parlamentet, amit körbejártunk. Annamari közben elmesélte, hogy a németek még nem zúzatták be a szép márkájukat, mert nem bíznak annyira az ajróban. Azért én remélem, hogy ez csak túlzott elővigyázatosság a részükről.

1958-2008: az Európai Parlament 50 éves


Visszafelé megkerestük még a magyar lobogót az épület előtt, és hazaindultunk. Közben francia rendőrbácsik segítségét is kértük, mert nehezen találtuk meg az Allemagne-ba vezető utat, de miután eligazítottak minket, gond nélkül hazaértünk. És még a meccs előtt, hálistennek. Habár a nagy ünnepelés ezúttal elmaradt - gondolom már mindenki tudja, miért.

Az Európai Unió országai

 

További képek: http://indafoto.hu/friccekfoldjen/strasbourg

2 komment

Címkék: eu strasbourg helloturist

A bejegyzés trackback címe:

https://friccekfoldjen.blog.hu/api/trackback/id/tr87546992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PINGU · http://bolygopingvin.blogspot.com/ 2008.07.01. 08:32:15

Gondolom a másolat úgy lehet eredeti, hogy hivatalosan az eredetivel megegyező. Vagyis hitelesített. Vagy valami ilyesmi.

Viszont az a katedrális az nagyon hűűha... Viszket a fényképező kezem.. :))

Breki · http://fakanal.freeblog.hu 2008.07.03. 07:21:04

hol a medálról a kép?
süti beállítások módosítása