HTML

Friccek földjén

A blog eredeti apropóját egy 2008-as, három hónapos németországi tartózkodás adta. 2010 novemberétől azonban a friccek földjén dolgozom és élek, és minden ezzel kapcsolatos tapasztalatomat szeretném lejegyezni magamnak, egyben megosztani a nagyközönséggel.

Friss topikok

  • Zs. : @Audianer: Szívesen ismerek meg akár 51 éves mérnököket is. :) Ha erre jársz, szólj! (2011.11.29. 16:04) Nyelvében él a nemzet
  • Bluebyrd: Már hallottam korábban is, hogy nincs SMS szolgáltatás a német bankoknál. De ennek már pár éve és ... (2010.11.29. 11:19) Hivatali ügyek
  • Miss Butterfly: Velkám bekk :) Pusszantás. Regeltem, hogy hozzádszólhassak itt is :) M (2010.11.08. 13:23) Friccek földjén reloaded
  • SzűtsAndras: Tényleg ha már iwiwen vagy, nézd meg a videót ami fent van!:) Terenzi horror nights-szal kapcsolat... (2009.03.18. 20:36) Europa Park
  • Michelke: Gyönyörűek ezek az épületek! Ez a kastély még így romosan is szép, milyen lehetett fénykorában!? (2008.10.21. 10:34) Heidelberg

Heidelberg bei Nacht

2008.07.18. 21:40 Zs.

A héten két este is Heidelbergben mulattunk. A várba sajnos nem tudtunk felmenni, mivel az utolsó sikló 20:30-kor indul - mindezt olyan pökhendi módon vágta hozzánk a jegyárus, mintha ezt minden gyerek tanulná az óvodában. Így csak a városban lófráltunk, meg persze ettünk-ittunk.

Kivilágítva


Első este a Vetterbe ültünk be. Ezt a helyet már említettem - itt főzik a 33,3%-os sört. Ezt még mindig nem kósoltam meg, de az egyéb főzött söreik is zseniálisak. Nem éppen vacsorázóhely, tekintve hogy az étlapot jószerivel sült csülkök, fél disznók és savanyú káposztával kombinált kalbászvariációk töltik meg. Most azonban találtunk valami nagyon finomat: sajtostésztát német módra. Igazából inkább hosszúkás nokedlire hasonlított a tészta, rásütve nagyon finom és sok sajt, és pirított hagyma a tetején - de nem az a zsíros fajta, hanem az a száraz, amit a hotdog tetejére is szórnak errefelé. Mindez serpenyőben tálalva, hozzá egy jó tál saláta. Nagyon finom volt.

Az estét pedig megkoronázta a "Fószer", aki a heidelbergi éjszaka meghatározó alakja lehet. A törzshelye a Vetterrel szemben található. Egy terepbringán közlekedik, néha elment majd visszajött. Az utca közepén parkolt vele, ezzel kissé megkeserítve a néha arratévedő taxisok életét. Az égvilágon mindenkivel beszédbe elegyedett, ha nem volt épp áldozat, akkor magában beszélt. Nem akartuk arconfényképezni, hogy legalább minket békén hagyjon. Sajnos a nagyon laza bőrjakója sem volt éppen rajta, amikor a szivarral parádézott fel s alá, és amikor végre lefényképezhettem, mivel két arrajáró turista épp elvonta a figyelmét. Néha behaladt a törzshelyre, és csapolt magának valamit, majd megint kijött. Zseniális fazon!

 Fószer

 
Második este a Der Mohr! nevű helyen kötöttünk ki, ami a pesti Szimpla-Duplához hasonlóan két hely egymás mellett (Großer Mohr - Kleiner Mohr), és egy testvérpár a tulajdonos.

Először kint ücsörögtünk, majd mikor eleredt az eső, bevonultunk. Ez egy mexikói jellegű étterem, de többségünk fóliában sült krumplit evett mindenféle jóval - és megintcsak nagy adag salátával. (A friccek elég sok zöldséget esznek, így sok ételhez automatikusan jár a bőséges saláta.) És most ittam először Radlert: sört Sprite-tal keverve - és azt kell mondjam, hogy nagyon finom. Üdítő, de nem édes, mégsem olyan sörízű. A legtöbb helyen a sörök mellett feltüntetik, ha radlerként is lehet kérni.

A Morh nem a főutcán, hanem azzal párhuzamos utcában van. Egy heidelbergi kollégám mondta, hogy ez a fiatalok/egyetemisták utcája, itt inkább pubok, klubok találhatók, szemben a turistacsalogató főutcával.

4 komment

Címkék: éttermek gasztronómia friccek heidelberg

A bejegyzés trackback címe:

https://friccekfoldjen.blog.hu/api/trackback/id/tr40575012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zs. 2008.07.20. 14:32:26

Nicht. Tejfel nem volt rajta, meg az alakja is más a nudliknak. (De ízre lehet, hogy teljesen ugyanaz :)).
Szóval, käsespätzle:
farm3.static.flickr.com/2342/2502676180_dde7b1c7c8.jpg?v=0

Breki · http://fakanal.freeblog.hu 2008.07.20. 15:29:34

aha... hát igazán elhozhatnád nekem szuvenírként a pontos receptet:)

boogie 2008.07.30. 10:46:01

Mazohista vagyok. Ebéd előtt olvasom, tegnap iccaka sok teát (khm) ittam a Fehér Gyűrűben. Következésképp farkaséhes vagyok. Nekem most nagyon bejönne egy ilyen jó kalbász vagy sajtostészta a lényeg hogy jó zsíros legyen:)
süti beállítások módosítása